First day of the week

HEJ!

Idag var det måndag igen och dags för skola, vaknade 2 sekunder innan klockan och tänkte ååh vad skönt, snoooze.. och då börjar den låta =( Jag gick upp och gjorde i ordning mig motvilligt och lyckades glömma handduk och tröja till idrotten... detta ledde senare till att jag fick låna en handduk av läraren:P vi hade stadsorientering och det var lååångt att springa och gå!

När jag kom hem så lagade min snälla storebror mat till mig=)

Min faster har varit att kollat på en 3årig valack efter cadrento 

http://hastmarknad.hastnet.se/sok/annons.php?aid=273741

om ni kopierar länken kan ni kolla på annonsen om honom.

Nu är det snart dags för träning igen=D

Hörs/

Anna
http://hastmarknad.hastnet.se/sok/annons.php?aid=273741

Nu är det slut på veckan...

Det är dags för freedagsmyyyys!

Johan är fortfarande sjuk, så jag får spendera helgen ensam igen...

I veckan har jag haft det relativt bra iallafall. På onsdagen sjukke vi ju rida upp dressyrprogram på spec.idrotten. Jag red LA:1 eftersom jag lovat mig själv att inte rida lägre program längre. Det gick jättebra till sista förvända galoppen där byter abbe galopp och vägrar ta vänster igen... Vi fick inte heller något protokoll utan bara ett litet omdöme! det var jättedåligt tycker jag, jag vill ju veta vad jag får på de olika momenten.

Igår var jag nere och provade ut nya innomhusskor och löparskor. Det blev 2 par svarta, Nike och Adidas. Jag har tydligen strl. 43 på sådana skor!!? kan ni fatta det jag har 41 på de flesta andra och 42 ibland.
Det blev en omtumlande kväll igår med, Astrid, min mormors 13åriga ShiTzu/Yorkshire Terrier hade en klump på magen som var lika stor som en knytnäve och hon ville inte röra på sig ellerlägga sig ner. Vi åkte med illfart till köttkulla där det jourhavande vetrinären bor. Och jag kan lova er, när det är min mormor som kör så kan man bli lite skraj ibland:P
Men allt slutade bra, en infektion i juvret och metacam och pencilin.


Idag har jag vart i skolan som alla andra dagar. ganska trevligt faktiskt.
film på äxit och hans vatten

När jag kom hem släppte jag ut hundarna och kaninen och sen satte jag mig och åt lite strössel^^



Och nu ska jag göra mig lite varma mackor, titta på tv och hoppas på att Min Johan hör av sig snart=)

//Anna

boxersize!!

Idag var det dags för min första gång på boxersizen. Det var inte lika jobbigt som när vi gör det på skolan, men det kanske blir lite tuffare senare=) Känner verkligen att det är dags att komma igång med träningen nu, bara genom att sluta äta godis och chips och gå ut med mamma lite oftare med hundarna så försvann nästan 2 kilo bara sådär!

Fick ett underbart sockersött sms från min pojkvän innan med, som jag nästan inte varit i kontakt med på 1 vecka då han drabbats av körtelfeber, men han har blivit piggare nu. Jippi säger jag som måste vänta i 6-8 veckor för att veta om jag oxå kommer att få det.

Nu är det dags att sussa så gott för imorgon är det konditionstest och styrketest på specialidrotten =)

// Anna

löshoppning

Löshoppade abbe idag=) han var superduktig, från början ville han inte ens gå mot hindret men sen gick det bättre, han hoppade tilloch med 120=)


Saturday


Precisn nyvaken och kollar på runs house.

Idag gick jag upp tidigt för att åka ivägg på 4årskvaliteten på grevagården i skövde. Vi såg 2 st intressanta hästar som var till salu.

Nu ska jag försöka få tag på min febriga pojkvän =)


// Anna

Veckans träning

Måndag: Hundpromenad till mammas jobb i rask takt, 40min. Först fick hundarna (Tassa 10½ Äxit 1½ båda är schäfrar) traska på och springa lite som de ville, sen när gångvägen började bli smalare tog ja in båda på vänster sida och det gick förvånadsvärt bra med tanke på att äxit bara är liten än sålänge (han har dock två förstapris i lydnadsklass 1 redan).

Tisdag: Idag red jag för första gången på nästan en vecka, det kändes väldigt jobbigt att komma till stallet då min fasters 5åriga halvblod hade avlivats dagen före =( Jag fällde några tårar när jag såg hennes tomma box och när jag hämtade abbe i hagen. Sen red jag och min kusin en lite lugnare sväng i skogen då Abbe hade tagit av sig en av skorna i hagen och jag fick rida med hans tennissko. vi var ute i ca 40 minuter.
Bild på abbe som johan (min pojkvän) tagit. han jobbar inte superbra men vi provade ett nytt bett (Y)

Onsdag: ridgymnasiet för hela slanten! Piken, ett 19årigt halvblod som jag ridit för ridskolan ett tag, började i sommras och nu rider jag när de behöver hjälp med honom och på lektioner, vi skulle iallafall hoppa relaterade avstånd. Inte världens högsta hinder men det räckte med 50 cm för att han skulle vägra och min "modighet" skulle bli noll. Det var bara att ta ett djupt andetag igen och styra in mot samma hinder. vi skulle få in 4 galoppsprång på 13.5 meter, normallängd för 4 språng är ungefär 16 meter, vilket betyder att vi måste korta galoppen ganska mkt. senare på kvällen hjälpte jag mamma med valpkursen lite.


Bild på mig och piken.

Torsdag: dressyrpass med abbe, skall rida upp LA:1 nästa vecka på gymnasiet så vi trimmar det sista nu, vi red i 1 timma och jag fick ÄNTLIGEN igenom ett rent byte från höger till vänster galopp!

Fredag: Samma som gårdagen, fast red bara 40 minuter idag.



// Anna

Första inlägget!

Hej, det är då jag som är Anna. En 17årig tjej från ulricehamn som har hästar och hundar som främsta intresse.
här kommer ni bla. få läsa om mina ridpass men så väl andra saker som händer i mitt liv.

RSS 2.0